Etap szkolny XXII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności
500x500

 

07. listopada 2017 roku w Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu odbył się etap szkolny XXII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Do udziału w niej zgłosiło się 13. uczniów, ale ostatecznie stawiło się 10. z nich. Najlepszy wynik uzyskało dwóch uczniów z klasy 3cż: Michał Czapczyk i Jakub Kaczmarek, którzy zakwalifikowali się do etapu okręgowego olimpiady (odbędzie się ona w naszej szkole 12. stycznia 2018 roku). Na wyróżnienie zasługuje uczennica klasy 2dż Magdalena Najdora, która uplasowała się na trzecim miejscu, zdobywając tylko 1. punkt mniej niż starsi koledzy, ma więc bardzo duże szanse, aby reprezentować szkołę na olimpiadzie w przyszłym roku. Gratulujemy wszystkim uczestnikom olimpiady, a w szczególności zwycięzcom!

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Zapraszamy codziennie (oprócz sobót) w godzinach od 13:00 do 15:00 na smaczne i tanie obiady domowe.

Jadłospis

Aktualny tygodniowy jadłospis zobacz

Bufet szkolny

Zapraszamy codziennie od 8:00 do 16:00 na smaczne kanapki oraz wyroby cukiernicze z własnej pracowni.

src=http://gastronomikpoznan.pl/fotki/files/files/nobor_2017.jpg

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych

ul. Podkomorska 49

60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41

faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

500x500