Katarzyna Tylkowska uczennica 3 klasy Technikum w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych została laureatką XIX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.
W dniach 19 - 21.03.2015 r. w Szczecinie odbył się centralny etap Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. W zmaganiach olimpijskich wzięło udział 61 najlepszych spośród uczestników zawodów okręgowych.
Spośród finalistów tylko 10 osób reprezentowało szkoły zawodowe i spośród nich Katarzyna Tylkowska uzyskała najwyższą lokatę zajmując 10 miejsce wśród laureatów.
Nasza laureatka została uhonorowana następującymi nagrodami:
jako laureatka Olimpiady zostaje zwolniona z etapu pisemnego egzaminu zawodowego oraz otrzymała możliwość wyboru kierunków dalszego kształcenia na wybranej spośród 21 uczelni w Polsce w tym na Wydziale Medycznym UJ w Krakowie;
Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi za zajęcie X miejsce w gronie laureatów (statuetka i tablet);
Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi dla najlepszego uczestnika ze szkół zawodowych (puchar i dysk zewnętrzny oraz książka o historii kuchni Pomorza);
im. dr Zenona Kosickiego dla najlepszego uczestnika XIX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności z województwa wielkopolskiego (książka - album o wypiekach);
bezpłatny udział w renomowanych warsztatach cukierniczych Akademii Zeelandia (prowadzonych przez Michała Doroszkiewicza).
Gratulujemy Katarzynie i Jej opiekunowi Pani mgr inż. Ewie Przebieracz życząc dalszych sukcesów i zachęcając wszystkich uczniów naszej szkoły do udziału w rozgrywkach konkursowych i olimpijskich.
Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta
ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań
tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08
e-mail: zsgpoznan@wp.pl
Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas