O szkole

 

W szkole znajdują się:

  • ośrodek egzaminacyjny
  • trzy sale technologiczne
  • sala obsługi konsumenta
  • bogato wyposażona baza do szkolenia zawodowego
  • kuchnia gorąca
  • cukiernicza
  • garmażeryjna
  • sala restauracyjno-bankietowa
  • pracownia komputerowa
  • sala gimnastyczna
  • kompleks boisk ze sztuczną trawą
  • bogato wyposażona biblioteka szkolna z centrum multimedialnym

 

W szkole odbywają się:

  • kurs barmański - możliwość zdobycia dodatkowych kwalifikacji
  • konkurs Młody Kreator Sztuki Kulinarnej (organizowany przez firmę Unilever Food Solutions)
  • liczne szkolne konkursy kulinarne i kelnerskie
  • bogata oferta udziału w kulinarnych i sportowych wydarzeniach szkoły i Poznania
  • udział w ogólnopolskich projektach organizowanych przez CEO, ODN, EFS
  • wycieczki krajowe i zagraniczne

koła zainteresowań m.in.:

  • Klub Europejski
  • gazetka szkolna "Obżartuch"
  • koła teatralne, filmowe, przedmiotowe i wiele innych.

Szkoła jest organizatorem eliminacji okręgowych Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.
Zapewniamy opiekę pielęgniarską i pedagogiczną.

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Zapraszamy codziennie (oprócz sobót) w godzinach od 13:00 do 15:00 na smaczne i tanie obiady domowe.

Jadłospis

Aktualny tygodniowy jadłospis zobacz

Bufet szkolny

Zapraszamy codziennie od 8:00 do 16:00 na smaczne kanapki oraz wyroby cukiernicze z własnej pracowni.

src=http://gastronomikpoznan.pl/fotki/files/files/nobor_2017.jpg

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych

ul. Podkomorska 49

60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41

faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

500x500