Popojutrze zawodowe
500x500

 

Kolejna odsłona naszych spotkań z kuchnią roślinną! Drugie spotkanie z szefem Ernestem Jagodzińskim w ramach projektu #Popojutrze_zawodowo - #EkoLogika, za nami. Tym razem w odsłonie indyjskiej, a zatem było naprawdę aromatycznie. Zaczęło się od małego szkolenia na temat kiełków, ich nut smakowych i zastosowania w przygotowywaniu potraw, a później zaczęły się kuchenne czary w aromacie curry i nie tylko Uczniowie z klasy 3paż przygotowali: pyszny indyjski street food Aloo Bonda, Palak paneer czyli serek paneer w sosie szpinakowo - śmietankowym , Dal makhani czyli czarną soczewicę w maślanym sosie z dodatkiem śmietany, chipsy chlebowe, tiul grzybowy, tiul parmezanowy oraz kalafior z beszamelem kokosowym w postaci pianki.

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500