Warsztaty kulinarne Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere
500x500

 

5 czerwca, w Łazienkach Królewskich w Warszawie, odbyły się piętnaste, ostatnie warsztaty kulinarne Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere, a wśród uczestników nie brakowało naszych uczennic - Marty, Ani i Zosi oraz ucznia – Dawida. Tematem tego spotkania była kuchnia polska, a poprowadzili je Tomasz Łagowski oraz Artur Musztyfaga. Wykład ekspercki na temat konstruowania technicznej karty dań wygłosił Paweł Gruba, a Katarzyna Bosacka w mowie pod tytułem: „Bez cukru, bez tłuszczu, bez glutenu, bez laktozy, a może bez sensu? Jak czytać etykiety i wybierać diety?” zdradziła, jak mądrze wybierać produkty i na co zwracać uwagę przy układaniu diety. Szkoda, że ta przygoda dobiega końca! Dzisiaj na Gali Finałowej dowiemy się, kto otrzyma nagrodę główną w postaci stażu w hiszpańskiej Restauracji Mugaritz! Trzymamy kciuki!

zdjęcia: Biuro Prasowe Belvedere Gourmet Group

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500