2017-10-26
Uwaga! Rusza kolejna edycja Złotej Chochli! To ciekawy zestaw konkursów szkolnych dla klas I - III technikum i szkoły zawodowej. W tym roku będzie 17 punktowanych konkurencji! Punktujemy nie tylko trzy pierwsze miejsca, ale i sam udział w konkursie. Czeka: sława, statuetka i fantastyczne nagrody!
2017-10-23
Klasa Ilonn na warsztatach w studio kulinarnym DECK 12! Ciekawe spotkanie ze słoneczną kuchnią hiszpańską, pod wodzą eksperta Sylwestra Kościuka - mistrza tapas :)
2017-10-13
Z okazji Dnia Edukacji Narodowej w Gastronomiku jak zawsze - na wesoło i z pieśnią na ustach :)
2017-09-29
Kulinarny Puchar Polski już za nami, emocje trochę opadły, czas na podsumowania i wyciąganie nauki z ciekawego doświadczenia. Ile występ kosztował pracy to wiedzą Klaudia i Łukasz, ale też Ci, którzy im po drodze do udziału w KPP towarzyszyli - pani Anna Dembińska oraz szef kuchni Jakub Ignyś i ekipa z Restauracji Nifty. Bardzo dziękujemy za zaangażowanie i pomoc!
2017-09-27
Klasa I dż uczestniczyła w specjalnej lekcji pokazowej firmy Hendi, podczas której mogli nie tylko poznać nowoczesne wyposażenie gastronomiczne, ale i spróbować tego, co dzięki owej interesującej maszynerii powstaje. Spotkanie poprowadził ambasador marki Kurt Scheller, ktory jest ogromnym autorytetem kulianarnym dla młodzieży z Gastronomika.
2017-06-20
Fantastyczny, wesoły i słoneczny Dzień Sportu w Gastronomiku! Była zumba, rzuty do kosza, skakanka, wioślarze i mnóstwo innych konkurencji, w których rywalizowały ze sobą wszystkie klasy.
2017-06-14
Finał "Złotej Chochli" za nami! Zasłużenie i bezapelacyjnie zwyciężyła klasa 3bż! Drugie miejsce zdobyła klasa 2bż, a trzecie - 3aż. Brawo Wy! Dziękujemy za pełne pozytywnej energii spotkanie!
2017-06-04
Uczymy się od Mistrzów, bo jak się uczyć to tylko od najlepszych. Tym razem od Mistrzyni Polski w konkursach Barista 2016, Latte Art 2017, piątej baristki na świecie - pani Agnieszki Rojewskiej.
W ramach Wspólnej Deklaracji o współpracy między Krajem Związkowym Brandenburgia a Województwem Wielkopolskim 2 czerwca w Poznaniu miała miejsce konferencja: „Kształcenie zawodowe – wymiana dobrych praktyk. Podniesienie jakości kształcenia zawodowego w szkołach ponadgimnazjalnych poprzez zaangażowanie pracodawców w proces dostosowania kształcenia zawodowego do rynku pracy.” Za przykład owej dobrej współpracy i organizacji kształcenia zawodowego posłużył między innymi Zespół Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta.
2017-05-27
Trzy etapy zmagań kulinarnych - tak wyglądał Gastrochef w naszej szkole. Konkurs trudny i wymagający pomysłowości, fantazji i umiejętności. Wygrały dziewczyny z 1dż - Małgosia Ślązak i Klaudia Miodowicz. Drugie miejsce przypadło ekipie z 3dż - Natalii Stachowskiej, Mieszkowi Strabużyńskiemu. Trzecie ex aequo zajęły dwie drużyny: Klaudia Chudzicka i Weronika Leśniewicz z 3dż oraz Marta Nowak i Magda Najdora z 1cż.
Aktualny jadłospis
Zespół Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta
ul. Podkomorska 49 60-326 Poznań
tel.: 61 867 40 41 faks: 61 867 23 08
e-mail: zsgpoznan@wp.pl
formularz kontaktowy
Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas