2018-11-11
Kolejne podróże kulinarne i pracowita sobota w Hotelu Ilonn :) Tym razem szef kuchni Ilonn Boutique Limanowskiego Arkadiusz Huk zabrał naszych uczniów do Tajlandii i pokazał im tajniki tamtej kuchni. Serdecznie dziękujemy naszemu kulinarnemu przewodnikowi za smaczne i profesjonalnie przygotowane warsztaty oraz całemu Zespołu Gusto Food & Wine za życzliwość i miłą atmosferę. A p. Annie Dembińskiej za zorganizowanie tego przedsięwzięcia.
2018-11-10
O godzinie 11.11 wszyscy zaśpiewaliśmy hymn naszego kraju. To był początek i otwarcie wspaniałej uroczystości upamiętniającej odzyskanie przez Polskę niepodległości. To już 100 lat! To już sto lat czy dopiero? Czym dla nas jest wolność i czy umiemy z niej korzystać? Każdy zostaje sam z pytaniem i sam musi szukać odpowiedzi.
2018-11-08
Taniec z kucharzami ! :) Rozśpiewany Gastronomik już był, teraz przyszedł czas na ruch sceniczny
2018-10-31
Kolejna edycja kursu baristycznego w Gastronomiku. W sztukę przygotowywania kawy naszych uczniów wprowadziła trzykrotna vicemistrzyni Polski w Latte Art, Paulina Adamska. Dziękujemy za ciekawe, profesjonalne i pachnące kawą spotkanie!
2018-10-28
26 października to Światowy Dzień Donacji i Transplantacji. Jest to też dzień rozpoczęcia kampanii społecznej "Drugie życie". Celem jest edukacja i propagowanie idei transplantacji. To już 11 edycja tej akcji, a my dołączyliśmy do niej po raz pierwszy. Dziś nasza Gastronomikowa ekipa wzięła udział w grze miejskiej i szkoleniu o transplantologii, udało się obalić parę mitów, spotkać się z ekspertami, zdobyć wiedzę i nabrać energii do kolejnych działań.
24 października kolejny raz odwiedziliśmy Muzeum Narodowe w Poznaniu. Tym razem to klasa 3cż miała okazję dowiedzieć się, w jaki sposób można czytać dzieło sztuki.
2018-10-26
Kolejne części projektu "Poznań uzależniony od profilaktyki" za nami. Uczniowie klas 2ak, 2bk, 2aż i 2dż mieli okazję spotkać się na warsztatach z przedstawicielką Fundacji Nowe Horyzonty oraz wziąć udział w spotkaniu z funkcjonariuszami Policji i Straży Miejskiej. W ramach zajęć młodzież zdobywała informacje na temat szkodliwości substancji psychoaktywnych oraz prawnych, zdrowotnych i społecznych konsekwencji ich używania. To jeszcze nie koniec! Niedługo następne zajęcia
2018-10-25
Z przyjemnością informujemy, że uczennice naszej szkoły Aleksandra Klóska i Klaudia Miodowicz weszły do finału konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018. Dziękujemy p. Annie Dembińskiej i p. Agnieszce Tomaszewskiej oraz Szefom Michałowi Kozłowskiemu i Bartoszowi Fabisiowi z restauracji Nifty no.20 w Puro Hotel oraz Jakubowi Kasprzakowi i Mateuszowi Gubale z restauracji Lumière za przygotowanie naszych wspaniałych dziewczyn. Brawo dziewczyny! Trzymamy kciuki!
2018-10-23
ZSG o konferencji „Choroba trzewna: jak diagnozować, jak leczyć? Współpraca lekarz – dietetyk-psycholog” w mediach 16.10.2018 r. godz. 7:41 oraz 20.10.2018r godz. 21:00. Zobacz więcej
W konferencji organizowanej w sobotę, 20 października, przez Bezglutenową Mamę i Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu wzięło udział ponad 100 rodzin z Wielkopolski, ale również z Warszawy, Koszalina, Bydgoszczy czy Szklarskiej Poręby. To jedyna taka konferencja dla pacjentów na diecie bezglutenowej w Polsce - połączona z zajęciami dla dzieci. Dzięki konferencyjnemu przedszkolu rodzice mogli wziąć aktywny udział w wykładach i konsultacjach ze specjalistami. Dzieci z kolei miały możliwość integracji i smakowania wszystkiego, na co miały ochotę. To było również ich święto.
Aktualny jadłospis
Zespół Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta
ul. Podkomorska 49 60-326 Poznań
tel.: 61 867 40 41 faks: 61 867 23 08
e-mail: zsgpoznan@wp.pl
formularz kontaktowy
Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas